meh meh...Kita tengok apa Bahan dia yer.. ^__^
Ni Belum Masak Lagi yer.. ^__^
BAHAN-BAHAN :
- 170gm Butter/marjerin
- 50gm Gula Aising
- 1 Biji Telur
- 290gm Tepung Gandum
- 1 Sudu Kecil Esen Vanilla
- Acuan Tart
Ini Lah Bahannya..
CARA-CARA>>
- Pukul Butter dan Gula Aising Menggunakan Senduk kayu.-Jangan Lama sangat tau.
- Masukkan Telur dan Esen Vanilla.-Uli dengan senduk lagi
- Masukkan Tepung Gandum Sedikit Demi Sedikit.
- Uli Sehingga Menjadi Doh yang Lembut.-Jika masih Melekat kat Tangan Tambah lg sedikit Tepung **tapi jangan sampai Doh tu Keras yer.
- Uli sebati sehingga Doh tidak Melekat kat Bekas.
- **Untuk Hasil Doh yang Terbaik,Masukkan Doh dalam Plastik Beg atau Piping beg kemudian Simapan dalam Peti ais semalaman.
- Jika tak nak Masuk dalam Peti Ais, Boleh terus Terapkan ke dalam Acuan Tart.
- Acuan yang telah di Isi dengan Doh tadi, Dicucuk dengan Menggunakan Garfu dan Bakar pada Suhu 170'c selama 20-25 minit.-bergantung pada Oven masing2 yer.
#CRUST ATAU SHELL yang telah masak boleh disimpan dalam bekas kedap udara untuk keGunaan bila perlu. tapi jangan terlebih dari SEBULAN yer!
Resepi : Kakak azlita
Olahan Resepi : Puteri Sendiri!
satukan Butter dan Gula Aising
masukkan telur dan Esen Vanilla
Putar guna Senduk je..
xperlu Mixer ^__^
Sehingga Doh tidak Melekat lagi kat Bekas.
yang ni Puteri Letak dalam Piping beg..
And Letak dalam Peti Ais dalam 5 -6 Jam.
yang ni..sedia untuk di Bakar.. huhuhu..
so...
Selamat Mencuba yer!
*acuan Besar ke Kecil itu Up to u all la..
^___^
No comments:
Post a Comment