sila Follow je..
(Puteri Malas nak cakap panjang) ^____^ jgn marah des.
Jangan Tengok Lama-Lama
*__________*
BAHAN-BAHAN :
- 250gm Cream Cheese -ikut jenama korang suka
- 50gm Gula Kastor
- 1 Biji Telur-Saiz B kalo boleh
- 1/2 Sudu Teh Esen Vanilla atau pun Esen Lemon.
CARA-CARA >>
- Keluarkan Cream Cheese 20-30 minit sebelum digunakan. Pastikan tidak mencapai SUHU BILIK.
- Putar Cream Cheese dan Gula Sehingga Berkrim. Kemudian masukkan Telur dan Esen vanilla atau Esen lemon.-Putar lagi.
- Putar sehingga kelihatan gebu. Siap masukkan ke dalam piping bag.
- Paip kan Cheese di dalam tart, Jika suka Filling boleh Masukkan SEBELUM paipkan Cheese.
- Bakar pada selama 5Minit pada Suhu 170'c.
**TIP**
#Nak tahu Cheese tu dah Masak atau Tidak, Sentuh Permukaan Cheese dgn jari. Jika TIDAK MELEKAT ia bermakna Telah Masak.
Sumber : Buku Nur.!
Puteri guna Filling Blueberry
^___^
nak Tukar Filling lain pun ok je.
Buat la apa Corak sekalipun diAtas nya..
^__^
Lorek kan Sahaja..
Selamat MenCuba ya.!_^
No comments:
Post a Comment